Trouble No More - rhythm & blues uit Utrecht

Trouble No More is een gevestigde naam op de Nederlandse bluespodia. Sinds de oprichting in 1990 trekt de band langs de podia met een energieke live show. Van kroegen en de bekende bluescafés tot aansprekende festivals. Soms op grote podia, dan weer met het drumstel naast het biljart, maar altijd aanstekelijk enthousiast vanuit een strakke groove.

Trouble No More brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman (Hammond) is elk optreden van Trouble No More een muzikaal feestje.

Ook in een kleine setting komt Trouble No More goed uit de verf met een akoestisch programma. Intiemer, kleiner, zachter, maar met dezelfde drive. Je zit er bovenop. Als je al kunt blijven zitten.

Het 30-jarig jubileum van de band wordt gemarkeerd door de EP 'Trouble No More' (2020), een gevarieerd album met vijf zalige nummers. Trouble No More laat zien vernieuwend te zijn en hun eigen geluid te behouden.

Na het studiowerk tourt Trouble No More uiteraard weer langs bekende en onbekende locaties.

Trouble No More moet je gezien hebben.

Download bio in Word.


Geschiedenis van een rhythm & blues band

Het begint allemaal ergens in 1989 als Onno Blok (gitaar) en Arjan Stekelenburg (bas) besluiten om maar eens een lekker swingend bluesbandje op te richten. Omdat het niet echt wil lukken om een drummer en leadzanger te vinden vragen ze hun oude maatje Paul van Berkel achter de drums en gaat Onno zelf zingen. Peter Heintze (encyclopedie wat betreft F. King) doet mee op gitaar.

Binnen een jaar treedt Trouble No More voor het eerst op en ze krijgen de smaak goed te pakken. Binnen de kortste keren is de band een begrip in bluescafés en festivals. Na een tijdje krijgt Trouble No More zijn eigen blazersectie, bijgenaamd 'The Troubleshooters' met Leo Roeleveld op sax en Gerard v.d. Elst op trompet.

Na de opnames van de tweede demo, 'Parttime lover', verlaat Peter de band en niet lang daarna vertrekken ook de 'Troubleshooters'. Peter wordt vervangen door Hans Gerrietsen en daarmee komt er wat meer rock in de band. Hij gaat ook zingen en zijn backingvocals worden kenmerkend voor de band.

Na enige tijd versterkt Ton Beukelman de band op piano en hammond en de band krijgt een nog breder geluid. Er begint een periode van talloze optredens.

Trouble No More staat bekend als een band die een swingende avond brengt met een uitgebreid repertoire. Na het uitbrengen van de vierde demo verlaat Hans de band. De rest gaat door als kwartet en dat blijkt een uitstekende keus. De cd 'Roadblock my baby' wordt opgenomen. Het wordt een sfeervolle live-cd, die goed loopt.

In de zomer van 2001 verlaat Arjan, met Onno in de band vanaf het eerste begin, de band. Hij wordt vervangen door de all-round muzikant Ben Geijtenbeek. Ben blijft een jaar meespelen. In de zomer van 2002, als Ben de band verlaat, wordt Arie Schilling gevraagd zijn bas van zolder te halen en mee te doen. Oude tijden gaan herleven, want Arie speelde in de jaren '80 al met Onno en Ton in 'Bonje'.

In 2003 krijgt de band een nieuwe impuls. Arie gaat naast Paul ook backingvocals doen, de nieuwe website gaat de lucht in. Trouble No More brengt in 2004 een nieuwe cd uit. Een gezellig opnameweekend in Bunt studio's in mei en een schitterend ontwerp van Machteld leiden tot 'Stealing Time'; een cd die je moet hebben.

Vier jaar later is er een ingrijpende wisseling in de bezetting. Ton besluit te stoppen en de band gaat verder zonder zijn bepalende inbreng. Tegelijkertijd komt saxofonist Job Groot de band versterken. Het karakteristieke bandgeluid met Hammond en piano verdwijnt, maar met sax erbij blijft Trouble No More een band die zich onderscheidt met een duidelijke eigen sound.

Het gemis van Hammond en piano blijft en na twee jaar vindt Trouble No More een opvolger voor Ton in de persoon van Keesjan van der Maas. De eerste muzikale contacten met Arie stammen alweer uit 1979 en Keesjan stapt enthousiast in de band. En dan kan het niet lang uitblijven: de jacht op een eigen Hammond en bijbehorende Leslie wordt geopend.

Het seizoen 2010-2011 staat in het teken van het 20-jarig jubileum van Trouble No More. De tour brengt de band op vertrouwde en onbekende plekken in het land. In 2011 wordt 'Satisfaction Guaranteed' uitgebracht. Voor de gelegenheid wordt de band aangevuld met een paar nieuwe Troubleshooters: Pier Borkent op trompet en Peter Keijsers op trombone. Al dat blazersgeweld wordt live gebracht tijdens een gedenkwaardig optreden op Koetstock en het hoogtepunt van de hele jubileumtour: een groots concert in Azotod als de cd gepresenteerd wordt.

In september 2012 komt Trouble No More uit op de Dutch Blues Challenge en verovert daar de derde plaats. De internationale jury prijst de professionaliteit, het enthousiasme en de strakke groove van de band. Trouble No More laat ook daar zien dat ze live op hun best zijn.

In de herfst van 2012 laat Keesjan weten dat hij de band gaat verlaten. Zijn prioriteiten liggen op het gebied van de theatermuziek en dat is voor hem niet langer te combineren met de blues. Trouble No More weet zijn vertrek snel op te vangen met de terugkeer van Ton Beukelman. Een nieuwe Hammond is snel gekocht en het duurt niet lang of de tweede Leslie mag mee op tour.

In 2014 speelt Trouble No More voor het eerst akoestisch op een sfeervolle avond aan de Vecht in Nieuwersluis. Naast de vertrouwde, dampende rhythm & blues komt de band ook tot zijn recht in een intieme setting.
Met dat nieuwe geluid raken steeds meer zomerse festivals als Tuintonen, Akoestival en Struinen in de tuinen geďnteresseerd. Ook is de band inmiddels een graag gehoorde act bij Gluren bij de Buren in Utrecht.

Dik 50 optredens verder viert Trouble No More het 30-jarig jubileum met de release van de EP 'Trouble No More'. Voor de gelegenheid opgenomen in Buntstudio, waar ooit de eerste demo ook werd opgenomen. Het resultaat: een pareltje met vijf totaal verschillende nummers. De jubileumtour valt vanwege de Coronacrisis helaas volledig stil, maar wie de band een beetje kent weet al: dat gaat helemaal goed gemaakt worden wanneer het weer kan.